T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Bafra Devlet Hastanesi

Güncelleme Tarihi: 30/10/2018

HASTA ZİYARETİ ESNASINDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Hasta Ziyaret Saatleri:

• Genel Ziyaret Saati:Hasta ziyaretleri her gün12:00 – 15:00 arası, 17:00 – 20:00saatleri arasında yapılmaktadır.

Hasta Ziyaretinde Uyulması Gereken Kurallar:

• Doktorunun izin vermediği özel durumlarda hasta ziyareti için ısrar edilmez.Hastalar açısından sakınca doğurabilecek durumlarda ziyaret doktor iznine bağlıdır. Ziyaret kısıtlaması olan hastalar için, kurallar hakkında hemşirelerden bilgi alınır.
  • Hastanızın tedavisine asla müdahale etmeyiniz.
  • Hasta ziyaretini, ziyaret saatlerinde yapılır.
  • Ziyaret süresi kısa olmalıdır ( tercihen en fazla 10 dakika)
  • Her hasta başında ikiden fazla ziyaretçi olmamalı ve diğer hastaları rahatsız edecek derecede yüksek sesle konuşulmamalıdır.
  • Hasta yataklarına oturulmamalı, hasta başında ve hastane ortamında herhangi bir yere dokunulmamalıdır.
  • Ziyaret öncesi ve sonrası eller yıkanmalıdır.
  • Hasta başında herhangi bir şey yenilip içilmemeli, aynı odada kalan diğer hastalara da herhangi bir gıda verilmemelidir.
  • Hastane içinde tütün ve alkollü içecekler kullanılmaz. Kullananlar hakkında yasal hükümler uygulanacaktır.
  • Ziyaret esnasında diğer hastalar rahatsız edilmemeli, gereksiz ve meraklı sorular sorulmamalıdır.
  • Hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir.
  • Ziyaret esnasında, moral bozucu söz ve davranışlardan kaçınılmalıdır.
  • Ziyaret saati dışında, gereksiz ve ısrarlı ziyaret taleplerinde bulunulmamalıdır.
  • Ziyaret saati sonunda, görevlilerin uyarılarını beklemeksizin hasta odaları terk edilmelidir.
  • Ziyaretçilerle ilgili şüpheli bir durum ile karşılaşıldığında Güvenlik görevlilerinden yardım istenmelidir.
  • Özellikli hasta gruplarının ziyaretleri özellik grubuna göre ve hastanın doktorunun öngördüğü kurallar çerçevesinde belirlenir, (özellikli hasta grubuna; bulaşıcı hastalığı olanlar, terminal dönem hastaları, onkoloji hastaları, bağışıklık sistemi baskılanmış hastalar, yanık tedavisi gören hastalar ve mahkûm hastalar örnek olarak verilebilir)